Kanapės sparčiai populiarėja dėl išskirtinio omega 3 ir omega 6 rūgščių balanso. Kanapių sėklose aptinkamų žmogaus organizmui naudingų medžiagų sąrašas pakankamai ilgas: A, D, E IR B grupės vitaminai, kalcis, geležis, magnis, manganas, fosforas, kalis, cinkas. Kanapių sėklos yra puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis.
Maistinė vertė 100g:
- Energetinė vertė 753 Kj – 424 kCal
- Riebalai 30,0g
Iš kurių:
- Sočiųjų riebalų rūgščių 3,0g
- Mononesočiųjų riebalų rūgščių 3,0g
- Polinesočiųjų riebalų rūgščių 24,0g.
Angliavandeniai 1,5g
Iš kurių:
- Cukrus 1,5g
- Skaidulinės medžiagos 24,0g
- Baltymai 25,0g
- Druska 0,0g
Kilmės šalis: Lietuva