Kmynai – išskirtinio skonio prieskonis. Nors kmynas laikomas tradiciniu lietuvišku augalu, bet išties yra kilęs iš Artimųjų Rytų. Kmynų sėklų beriama į daržovių (kopūstų, bulvių, morkų), grybų valgius. Kmynai ypač tinka riebiai mėsai (kiaulienai, antienai, žąsienai). Jais skaninama duona, pyragai, sūriai, varškė.
Kilmės šalis: Lietuva
Sudedamosios dalys: kmynai. Laikyti sausoje, švarioje ir vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C.
Gamintojas: UAB Aletovis, Sodų g. 3A, Šakiai, +37068642682
Maistinė vertė 100 g. | |
Energinė vertė | 1383 kJ / 334 kcal |
Riebalai | 14,6 g |
iš kurių: | |
sočiųjų riebalų rūgščių: | 0,6 g |
Angliavandeniai | 11,9 g |
Iš kurių: | |
-cukrų | 0,6 g |
Skaidulinės medžiagos | 38,0 g |
Baltymai | 19,8 g |
Druska | 0,04 g |