Kmynai – išskirtinio skonio prieskonis. Nors kmynas laikomas tradiciniu lietuvišku augalu, bet išties yra kilęs iš Artimųjų Rytų. Kmynų sėklų beriama į daržovių (kopūstų, bulvių, morkų), grybų valgius. Kmynai ypač tinka riebiai mėsai (kiaulienai, antienai, žąsienai). Jais skaninama duona, pyragai, sūriai, varškė.
Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C.
Kilmės šalis: Lietuva
Sudedamosios dalys: Kmynai
Maistinė vertė | 100 gr |
---|---|
Energetinė vertė | 1383 kJ/ 334 kcal |
Riebalai | 14.6 g |
iš jų sotieji riebalai | 0.6 g |
Angliavandeniai | 11.9 g |
iš jų cukrų | 0.6 g |
baltymai | 19.8 g |
druska | 0 g |