Linų sėmenų sėklose yra labai aukšta polinesočiųjų riebalų rūgščių koncentracija. Taip pat linų sėmenyse yra 55-57 proc. Omega 3, 14-17 proc. Omega 6, 18-19 proc. mononecočiųjų riebalų rūgščių -3 proc. stearino rūgšties ir 5 proc. palmitino rūgšties.
Linų sėmenyse yra įvairių vitaminų tokių kaip E, K, C, B grupės. Gausu mineralų – kalcio, magnio, fosforo ir geležies.
Šiose sėklose dominuoja riebaluose tirpus vitaminas E. Šis vitaminas yra stipriausias antioksidantas, apsaugantis ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio, didina imuninės sistemos atsparumą, slopiną vėžio vystymąsi, padeda kontroliuoti kraujospūdį ir mažina širdies kraujagyslių sistemos lygį, slopina mažo tankio lipoproteinų oksidacija.
Maistinė vertė 100g.
- Energinė vertė 2234,00 kJ\ 534,00 kcal
- Riebalai 42,00 g.
- Sočiosios riebalų rūgštys 3,70 g.
- Angliavandeniai 1,60 g.
- Cukraus 1,50 g.
- Baltymai 18,00 g.
- Druska 0,00 g.
Kilmės šalis: Lietuva
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.