Rapsų aliejus puikiai tinka kepimui. Rapsų aliejus dar vadinamas oleininiu (dėka šios riebalų rūgšties) ir yra vienas iš stabiliausių oksidacijai skystųjų aliejų, todėl yra rekomenduojamas vienkartiniam kepimui, majonezo gamybai, sriuboms, salotoms ir kt.
Rapsų aliejų gaminame iš Lietuvoje išaugintų, genetiškai nemodifikuotų rapsų sėklų.
Jis turi mažiausiai „blogųjų“ sočiųjų riebalų iš visų rūšių kepimui skirtų aliejų – net perpus mažiau nei alyvuogių aliejuje.
Aukštos kokybės šalto spaudimo rapsų aliejus, turintis unikalią riebalų rūgščių kompoziciją. Mažiausias kiekis sočiųjų, didelis mononesočiųjų ir optimaliai subalansuotos polinesočiosios rūgštys – Omega-3 ir Omega – 6 santykis 1:2.vartojant rapsų aliejų taip pat gauname omega – 9 riebalų rūgščių, kurios yra atsparios oksidacinimas procesams – laikymo metu ir kaitinant.
Šiame aliejuje gausų vitamino E. Tai natūralus antioksidantas, kuris saugo mūsų ląsteles nuo kenksmingų laisvųjų radikalų.
Augaliniai steroliai padeda palaikyti normalų cholesterolio koncentraciją kraujyje.
Rapsų aliejus puikiai tinka prie bulvių patiekalų, žuvies, blynams, gaminant užtepėles.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.