Garstyčių sėklos – prieskonis, kuris suteikia aštrų, deginantį ir aitrų aromatą. Nesmulkintos geltonosios garstyčių sėklos naudojamos padažams, konservavimui, agurkų ir daržovių marinatams ruošti, troškiniams, raugintiems kopūstams gardinti. Puikiai tinka indiškiems patiekalams ir garstyčių mišiniams gaminti.
Sėklas galite:
- susmulkinti ir naudoti kaip prieskonius mėsos, žuvies ir vegetariškiems patiekalams;
- Spausti aliejų ir jį naudoti gardinant maistą arba darant liaudiškus kompresus. Garstyčių sėklose būna nuo 23 iki 47 % aliejaus.
Maistinė vertė 100 g. | |
Energinė vertė | 2151 kJ / 518 kcal |
Riebalai | 36,2 g |
iš kurių: | |
sočiųjų riebalų rūgščių: | 2,0 g |
Angliavandeniai | 15,9 g |
Iš kurių: | |
-cukrų | 6,8 g |
Skaidulinės medžiagos | 12,2 g |
Baltymai | 26,1 g |
Druska | 0,03 g |
Sudedamosios dalys: garstyčių sėklos. Laikyti sausoje, švarioje ir vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C.
Kilmės šalis: Lietuva
Gamintojas: UAB Aletovis, Sodų g. 3A, Šakiai, +37068642682