Kalendros sėklos lengvai susimala, bet jų skonis ir aromatas iš esmės ilgiau išlieka pilnoje formoje. Sėklos yra saldžios ir stipriai aromatinės su šiek tiek kartumo, primenančio apelsinų žievelę. Kalendros sėklose ir lapuose esantys linololis ir kumarinas naudojami kaip prieskoniai.
Sėklos dažniausiai naudojamos fitoterapijoje nuo daugelio negalavimų. Kalendros sėklos geriausiai žinomos virškinimą gerinančiomis savybėmis, vėsinančiomis Pita došos perteklių organizme ir virškinamajame trakte. Todėl jos efektyviai naudojamos esant nuolatiniam rėmeniui. Kalendra išlaisvina bei veikia profilaktiškai nuo dujų kaupimosi skrandyje ir duoda apčiuopiamos naudos įvairiose situacijose, susijusiosiomis su karščiu organizme.
Maistinė vertė 100g:
- Energinė vertė : 1427\346 kJ\kcal.
- Riebalai: 17,8g.
Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 1,0g.
- Angliavandeniai: 13,1g.
Iš kurių cukrų 0,0g.
- Skaidulinės medžiagos: 41,9g.
- Baltymai: 12,4g.
- Druska: 0,09g.
Kilmės šalis: Lietuva/Ukraina